Grønt hold,Gult hold, Rødt hold

Dette hold er for de børn som har et særligt behov for, lidt ekstra øjne, samt blive set og hørt på en anden måde, end hvad vi kan tilbyde på andre svømmehold. Disse hold har flere ressourcer i form af flere trænere og færre deltagere. Her er der også mulighed for at forældre kan komme med i vandet som den relation som barnet kender allerbedst.

Holdene er oprettet, for at give alle svømmere den bedst mulige undervisning, om end med eller uden diagnose, så er der ingen der føler sig overset eller ved siden af. Her får alle en positiv svømme oplevelse, hver gang de kommer hos os! Der vil maksimalt være 8 på holdet, og 1 enkelt instruktør har maksimalt 2 børn for sig selv. Holdet er struktureret på denne måde, så instruktørerne kan give hvert barn den fornødne opmærksomhed. Der vil blive taget udgangspunkt i barnets behov og instruktøren vil i samtale med barnets forældre sætte et mål og lave træninger ud fra dette.

Kontakt ansvarlig instruktør før tilmelding.

 

Hovedgård - Søndag - Lilla hold

10:15 – 10:55

Tænk at dyrke en hobby sammen med sine børn. Tænk på alt den tid og oplevelser i kan have sammen. Dette er muligt med her på holdet.

Hold for børn med særlige behov og deres familier. Både søskende (uden særlige behov) og forældre kan deltage i vandet/undervisningen.

Man vil som forældre få en masse sjove oplevelser med sine børn, samtidig være med i læringsprocessens omkring at lærer sjove aktiviteter og svømmefærdigheder.

Prisen er 1200 kr. for børn med særlige behov og 700 kr. for søskende. Forældre betaler intet.

Kan man kun kan tilmelde barnet med særlige behov til de 1200, indbetales 700 kr. til vores bank. Kontakt formand Ulla Pontoppidan og få flere oplysninger.

 

Blåt begynder- og letøvet hold

På dette hold er mål overordnet at få alle børnene glade med i vandet. Vandet er en ny legeplads, som de skal synes er sjov at bruge, så de kommer til at elske vandet. Den vigtigste øvelse er at blive fortrolig med at få ansigtet under vand og puste bobler, uden at holde sig for næsen. Vandtilvænningen er i fokus for at skabe tryghed og balance i vandet. Dette gøres gennem diverse sjove lege. At hoppe og springe i vandet skal ende med at svømmeren selv hopper i og får hele krop og hovedet ned under vandet. Flyde på ryggen, afslappet med ørerne under vand, er en anden fokusøvelse vi træner meget for at få selvredningen lært, for her kan du ligge i vandet og trække vejret frit. De fire forskellige svømmearter påbegyndes i det små. Der vil ikke være tale om brug af vinger eller flydebælter, men svømmeplader, slanger og andre brugbare hjælpemidler.

Alder fra 3 år

 

Blåt øvet hold

Dette hold er for de meget vandglade børn, som er helt trygge ved vandet.

Du kan hoppe i fra kanten og få hovedet under vandet, uden holde dig for næsen.

Du kan ikke svømme de lange distancer endnu, men du kan bevæge dig i genkendelig crawl og rygcrawl.

Du er en stor vandhund som elsker vand og ikke kan lade være med at dykke, hoppe og sprøjte med vand.

Du kan flyde både på ryggen og maven med ørerne under vand. Her arbejdes videre med børnenes fornemmelse for og i vand. Flydning kombineret med bevægelser og retningsskift trænes for at styrke den videre udvikling mod alsidige færdigheder i vand. Balancen udvikles så man lærer at koordinere arme, ben og vejrtrækning til rolig crawl og rygcrawl. Vi svømmer en masse både under vandet og ned mod bunden. Alt sammen gennem sjov og fjollede øvelser, så glæden ved vandet forstærkes.